Οσπρια

  • Φασολάδα

    Υλικά

    • 500 γρ. φασόλια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 2 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια
    • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    • σέλινο (ρίζα & φύλλα)
    • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε ροδέλες
    • ρίγανη (προαιρετικά)
    • 1 κούπα λάδι
    • αλάτι - πιπέρι
    •  

      Εκτέλεση

      Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βάζουμε τα φασόλια να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.

      Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα φασόλια και βάζουμε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο νερό και όταν ζεσταθεί το νερό ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες, το σέλινο, τα καρότα και τις πιπεριές και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται. Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Εάν χρειασθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό.