Ρύζια

  • Γαριδοπίλαφο (Ρύζι Bonnet)

    Υλικά

    • 20 μέτριες γαρίδες
    • 1 κούπα ρύζι μποννέτ
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
    • ελαιόλαδο
    • άνιθο
    • αλάτι - πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, αφού τοέχουμε πλύνει πολύ καλά, μαζί με 2 1/5 κούπες νερό για να βράσει. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα τσόφλια και τις πλένουμε. Πέντε λεπτά πριν βράσει το ρύζι, ρίχνουμε τον άνιθο μαζί με τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.