Ρύζια

  • Ριζότο με Παρμεζάνα (Ρύζι Καρολίνα)

    Υλικά

    • 1 μικρό Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 3 κουταλιές Βούτυρο
    • 2 κούπες Ρύζι Καρολίνα ΩΜΕΓΑ
    • 1/2 κούπα Λευκό ξηρό κρασί
    • 6 κούπες Ζεστό ζωμό βοδινού
    • 1/4 κούπας Τριμμένη παρμεζάνα
    • Αλάτι, άσπρο πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
    Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε για 2 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας τακτικά.
    Ρίχνουμε το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν ρίξουμε το επόμενο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαγειρευτεί το ρύζι
    (μέσα πρέπει να κρατάει λίγο). Αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου 20 λεπτά.
    Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    Σερβίρουμε το ριζότο πολύ ζεστό με λίγη τριμμένη παρμεζάνα