02
Απρ
Τρόποι σωστoύ μαγειρέματος για όλους τους τύπους ρυζιών
-
- Arborio Rice
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι, χρειάζεται 1 ½ φλιτζάνι νερό
- Τοποθετήστε το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλλα και θερμαίνετε μέχρι να βράσει
- Καλύψτε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά
- Σερβίρετε
- Ρύζι μπασμάτι
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι, χρειάζεται 1 ¼ φλιτζάνι νερό
- Ξεπλύνετε και αποστραγγίστε το ρύζι 2-3 φορές
- Τοποθετήστε ρύζι, νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα
- Φέρτε σε βρασμό
- Μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά
- Αφαιρέστε τη θερμότητα και αφήστε την να καθίσει, που καλύπτεται για 5 λεπτά
- Έτοιμο για σερβίρισμα
- Ρύζι Jasmine
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι απαιτείται 1 ¾ φλιτζάνι νερό
- Τοποθετήστε το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλλα και θερμαίνετε μέχρι να βράσει
- Καλύψτε με το καπάκι, μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο και σιγοβράστε για 40 λεπτά
- Κρατώντας το καπάκι, αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το για 10 λεπτά
- Σερβίρετε
- Μακρύκοκκο καστανό ρύζι
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι, χρειάζονται 2 κύπελλα
- Τοποθετήστε βράσει το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλλα και θερμαίνετε μέχρι να
- Καλύψτε με το καπάκι, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλό επίπεδο και σιγοβράστε για 50 λεπτά
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά
- Σερβίρετε
- Μακρύκοκκο Λευκό ρύζι
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό απαιτούνται
- Βράστε το νερό
- Προσθέστε ρύζι και ανακατέψτε
- Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα και σερβίρετε
- Μεσόσπερμο λευκό ρύζι (Καρολίνα, Γλασσέ)
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι, χρειάζονται 2 φλιτζάνια νερό
- Φέρτε νερό σε βρασμό
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για να το συνδυάσετε
- Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα και σερβίρετε
- Ρύζι τύπου Αμερικής (parboiled)
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειάζονται 2 ¼ φλιτζάνια
- Τοποθετήστε το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλα
- Φέρτε σε βρασμό
- Φέρτε τη θερμότητα χαμηλή και σιγοβράστε, καλύπτεται, για περίπου 20 λεπτά
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το ρύζι να σταθεί για 5 λεπτά, καλυμμένο
- Βραχύ ρύζι λευκό ρύζι
- Για 1 φλιτζάνι ρύζι, χρειάζονται 2 φλιτζάνια νερό
- Ξεπλύνετε 2-3 φορές με νερό
- Προσθέστε ρύζι και νερό σε μια κατσαρόλα με καπάκι
- Φέρτε σε βρασμό, καλύψτε και μειώστε σε χαμηλή φωτιά
- Στεγνώστε, καλύπτεται, για περίπου 25 λεπτά
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα, χνούδι και σερβίρετε
- Αγριο ρύζι
- Για 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι, χρειάζονται 4 φλιτζάνια νερό
- Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και βράστε
- Φέρτε τη θερμοκρασία χαμηλή και σιγοβράστε για 30 λεπτά, να καλύπτεται ελαφρά
- Κλείστε το μάτι και αφήστε το σκεύος στον καυστήρα για 30 ακόμη λεπτά ή μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή
- Αποστραγγίστε το υπόλοιπο νερό και σερβίρετε.
- Arborio Rice