28
Ιούλ
Πως φτιάχνουμε το τέλειο σπυρωτό πιλάφι με Bonnet Ωμέγα!
Για το τέλειο σπυρωτό πιλάφι, το βασικό συστατικό είναι Ρύζι Bonnet Special ΩΜΕΓΑ!
Το ρύζι bonnet (ονομάζεται επίσης parboiled και ρύζι εύκολου μαγειρέματος), είναι ρύζι που έχει βράσει μερικώς στο φλοιό. Τα τρία βασικά βήματα του parboiling είναι το μούλιασμα, ο ατμός και η ξήρανση. Αυτά τα βήματα διευκολύνουν την επεξεργασία του ρυζιού με το χέρι, ενισχύοντας ταυτόχρονα το θρεπτικό του προφίλ, αλλάζοντας την υφή του και καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στα υφάσματα. To ρύζι Bonnet ΩΜΕΓΑ είναι επιλεγμένο από τις εκλεκτότερες ποικιλίες και είναι ιδανικό για ριζότο και σπυρωτό πιλάφι.
Για να φτιάξετε το τέλειο πιλάφι με Ρύζι Bonnet Special ΩΜΕΓΑ, θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα ρύζι Ρύζι Bonnet Special ΩΜΕΓΑ
- 2 ½ κούπες νερό ή ζωμό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
- Ξεπλένουμε το ρύζι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι Bonnet ΩΜΕΓΑ.
- Σοτάρουμε το ρύζι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε νερό σε αναλογία 1 κούπα ρύζι – 2,5 κούπες νερό ή ζωμό και αλάτι/ πιπέρι (όσο θέλουμε).
- Ανακατεύουμε και μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Βράζουμε για 12- 15 λεπτά έχοντας το καπάκι σχεδόν κλειστό.
- Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το νερό ή το ζωμό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε να αφρατέψει.
- Σερβίρουμε σκέτο ή σαν συνοδευτικό, ταιριάζει με όλα!