-
Προετοιμασία
20'
-
Μαγείρεμα
45'
-
Έτοιμο σε
180'
-
8-10 μερίδες
Συστατικά
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου petit beurre
- 70γρ. βούτυρο ζεσταμένο σε μπρίκι μέχρι να λιώσει
- Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
- 500γρ. τυρί κρέμα
- 4 κ.σ ζαχαρη αχνη
- 300ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 2 ζελατίνες μουλιασμένες για 10 λεπτά σε λίγο κρύο νερό
- 2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
- 3κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 90ml. χυμό λεμόνι
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Οδηγίες
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, και τέλος το λιωμένο βούτυρο. -
2
Το στρώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, στην οποία έχουμε βουτυρώσει προηγουμένως ψήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά .
-
3
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: Πρώτα ζεσταίνετε τις μουλιασμένες ζελατίνες σε μπρικάκι μαζί με λίγο νερό, ανακατεύοντας τες με κουτάλι μέχρι να λιώσουν και κρατάτε το ζελέ στην άκρη.
-
4
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει, σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος σε δόσεις.
-
5
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλλά και τη διαλυμένη ζελατίνη συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, το οποίο απλώνουμε πάνω από τη βάση.
-
6
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε το cheesecake Να κρυώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
7
Εκτέλεση για την κρέμα λεμονιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
8
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη η οποία ακουμπάει επάνω της και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
9
Ξεφορμάρουμε το cheesecake, αδειάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα στην επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: