-
Προετοιμασία
15'
-
Μαγείρεμα
50'
-
Έτοιμο σε
50'
-
4-5 μερίδες
Συστατικά
- 1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 6 σκ. σκόρδο
- 2 - 3 φύλλα δάφνης
- 1/2 σέλερι
- 3 καρότα
- αλάτι
- 1 λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
- 1 κύβο μυρωδικών
Οδηγίες
-
1
Μουλιάζουμε για 8 με 12 ώρες τα φασόλια σε κρύο αλατισμένο νερό (2 πρέζες αλάτι).
-
2
Σουρώνουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κρύο νερό να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά.
-
3
Σουρώνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρώμα και τα κρατάμε στο πλάι.
-
5
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το λουκάνικο, το σέλερι και τα καρότα κομμένα ροδέλες μέχρι το λουκάνικο να πάρει καλό χρώμα και τα λαχανικά μας να μαλακώσουν .
-
6
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό βάζουμε τα φασόλια με τον κύβο, τα μυρωδικά το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα ,το σέλερι και τον πελτέ ντομάτας,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε και με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
-
7
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό .
-
8
Τέλος προσθέτουμε το σοταρισμένο λουκάνικο και λίγο ωμό ελαιόλαδο για το σερβίρισμα.
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: