-
Προετοιμασία
30'
-
Μαγείρεμα
130'
-
Έτοιμο σε
130'
-
5-6 μερίδες
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο 1.700 γρ. περίπου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ρύζι νυχάκι
- 1,5 κιλό πατατούλες μικρές
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 400 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
- Χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
-
1
Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια, τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
2
Προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό. Όταν απορροφηθεί το νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και γεμίζουμε το κοτόπουλο.
-
3
Κλείνουμε την κοιλιά του με οδοντογλυφίδες, το αλατοπιπερώνουμε απλώνουμε ρίγανη εξωτερικά και το αλείφουμε και το ελαιόλαδο.
-
4
Κόβουμε τις πατατούλες στη μέση και τις ανακατεύουμε με τον σπιτικό ζωμό, το χυμό του λεμονιού ,τη μουστάρδα λίγο αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
-
5
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, μαζί με τις πατάτες, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: