-
Προετοιμασία
30'
-
Μαγείρεμα
20'
-
Έτοιμο σε
30'
-
40-45 κουραμπιέδες μερίδες
Συστατικά
- 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη, ΩΜΕΓΑ
- 100 ml γρεναδίνη
- 50 ml κονιάκ ή τσίπουρο με ρόδι
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις καλά κοσκινισμένο
- 250 γρ. αμύγδαλα (με τη φλούδα), καβουρδισμένα για μερικά λεπτά στο γκριλ, και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
- άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Οδηγίες
-
-
1
Προσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη μετρημένη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ. Προσθέτω την γρεναδίνη και το κονιάκ (ή το τσίπουρο) και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθεί καλά στο μείγμα.
-
2
Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάω αρχικά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη. Τέλος, ρίχνω τα αμύγδαλα και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.
-
3
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου. Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες στο κλασικό σχήμα ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μου και στους αραδιάζω στα δύο ταψιά. Τους ψήνω για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
-
4
Τους αφήνω να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τους βουτάω σε δόσεις, σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: