-
Προετοιμασία
10'
-
Μαγείρεμα
30'
-
Έτοιμο σε
120'
-
10-12 μερίδες
Συστατικά
- 30-35 σαβαγιαρ (ανάλογα με το σκεύος σας)
- 400 γραμ. τυρί μασκαρπόνε θερμ. δωμ.
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- Εκχύλισμα βανίλιας
- 150 ml καφε espresso (amaretto ή lungo)
- 1 σφηνακι λικέρ καφέ
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 50 γραμ. τριμμενη σοκολάτα
- Λίγο αλάτι
- Κακάο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
-
1
Ρίχνετε τους εσπρέσσο σε ένα ορθογώνιο σκεύος, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Τα αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
-
2
Σε ένα μπολ, βάζουμε το μασκαρπόνε, την άχνη, και τη βανίλια. Με σύρμα, ανακατεύουμε να αφρατέψει για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το αλάτι, λίγο από το μείγμα καφέ και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι η κρέμα να αποκτήσει μεταξένια υφή.
-
3
Μέσα σε ένα σκεύος (γυάλινο κατά προτίμηση), παίρνετε ένα -ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάτε πολύ ελαφρά στο μείγμα καφέ και τα τοποθετείτε στοιχισμένα στο σκεύος. Δεν θέλετε να μουλιάσουν σε όλο το ύψος τους για να μην σπάσουν καθώς τα τοποθετείτε.
-
4
Με τον καφέ που έχει απομείνει, μπορούμε να μουλιάσουμε λίγο ακόμα τα σαβαγιάρ από πάνω με ένα κουτάλι χωρίς όμως να χασουν την τραγανότητα τους.
-
5
Απλώνουμε από πάνω τους τη μισή κρέμα, ώστε να καλύψει όλα τα σαβαγιάρ.
-
6
Τοποθετείτε με τον ίδιο τρόπο και τη δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και αλείφουμε ολόγυρα πάνω και τριγύρω με την υπόλοιπη κρέμα τιραμισού.
-
7
Πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
-
8
Λίγο πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: