-
Προετοιμασία
15'
-
Μαγείρεμα
3.30'
-
Έτοιμο σε
3.30'
-
4-5 μερίδες
Συστατικά
- 500 γρ ρεβίθια
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Οδηγίες
-
1
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα μουλιάζουμε στο νερό για ολόκληρη τη νύχτα (ιδανικά για 18 ώρες).
-
2
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και μέσα στο σουρωτήρι τα ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό, 4-5 φορές, τρίβοντάς τα καλά.
-
3
Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει (τουλάχιστον 4 εκ) και τα βράζουμε. Βγάζουμε κάθε λίγο τον αφρό με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε για 15 λεπτά.
-
4
Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με χλιαρό νερό να τα καλύπτει και πάλι. Προσθέτουμε το παρθένο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη το αλάτι ,το πιπέρι και το δεντρολίβανο.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε σταδιακά αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό, ώστε να μην εξατμιστεί όλο.
-
6
Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα ζεστή με ελιές και ψημένο ψωμί. Αν θέλουμε προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: