-
Προετοιμασία
10'
-
Μαγείρεμα
60'
-
Έτοιμο σε
60'
-
8-10 μερίδες
Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 800 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
- 500 ml κρασί κόκκινο
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 αστεροειδής γλυκάνισους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
- 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό, για το άλειμμα
- Ζάχαρη άχνη, ΩΜΕΓΑ. για το πασπάλισμα
- Για την σάλτσα
- Τη μαρινάδα από τα κόκκινα φρούτα
- 60 γρ. πετιμέζι
Οδηγίες
-
-
1
Σε ένα μπολ βάζω τα κόκκινα φρούτα και προσθέτω το κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα. Σκεπάζω το μπολ και αφήνω τα φρούτα να μαριναριστούν για 1 ώρα.
-
2
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Boυτυρώνω ελαφρά μια βαθιά φόρμα για τάρτες. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στη φόρμα φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβω όση ζύμη περισσεύει και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
-
3
Σουρώνω τα κόκκινα φρούτα από τη μαρινάδα τους και κρατάω την μαρινάδα στην άκρη.
-
4
Βάζω τα κόκκινα φρούτα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω καλά.
-
5
Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αδειάζω εκεί τα φρούτα και σκορπίζω τους κύβους βουτύρου.
-
6
Ξεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα ροδάκι πίτσας κόβω σε στενές λωρίδες πλάτους 1½ -2 εκ. Πλέκω τις λωρίδες ζύμης καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της πίτας, πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν καλά. Αλείφω την πίτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνω την ένταση του φούρνου στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.
-
7
Για όση ώρα ψήνω την πίτα, σουρώνω τη μαρινάδα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το πετιμέζι και βράζω για 15-20 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι.
-
8
Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με το σιρόπι κρασιού.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: