-
Προετοιμασία
10'
-
Μαγείρεμα
20'
-
Έτοιμο σε
60'
-
2 μερίδες
Συστατικά
- 100 γρ. ρύζι Καρολίνα ΩΜΕΓΑ
- 260 ml νερό
- 30 γρ. βούτυρο
- 100 ml γάλα καρύδας
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας καρύδα, τριμμένη
- 150 γρ. κόκκινα φρούτα φρέσκα (φράουλες, μύρτιλα, ράσμπερις κ.λπ.)
- 50 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 50 γρ. σοκολάτα σε νιφάδες
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- Λίγη κανέλα, σκόνη
Οδηγίες
-
-
1
Βάζω το νερό σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση. Ρίχνω το ρύζι, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να βράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Προσθέτω το γάλα καρύδας το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά.
-
2
Προσθέτω το βούτυρο, το τζίντζερ, την καρύδα και ανακατεύω. Μοιράζω το ρύζι σε 2 μπολ και προσθέτω τα δημητριακά, τη σοκολάτα και φρέσκα κόκκινα φρούτα. Ραντίζω με πετιμέζι και πασπαλίζω με λίγη κανέλα.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: