-
Προετοιμασία
20'
-
Μαγείρεμα
30'
-
Έτοιμο σε
60'
-
10 μερίδες
Συστατικά
- 125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 300 γρ. ζάχαρη αχνη
- 2 αυγά
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 50 γρ κακάο
- 20 γρ (2 κουταλιες γλυκού) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 210 ml γάλα πλήρες
- κόκκινη τρούφα (για διακόσμηση)
- 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή mascarpone)
- 2 φλ. άχνη ζάχαρη ΩΜΕΓΑ
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1κγ εκχυλισμα βανίλιας
- 250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
-
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια ίδιας διαμέτρου και τα στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
-
2
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε.
-
3
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αβγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
-
4
Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
-
5
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά.
-
6
Τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και τα συντηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες.
-
Για την επικάλυψη
-
7
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια.
-
8
Ρίχνουμε την άχνη σταδιακά, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα, προσθέτοντας ή μειώνοντας λίγη άχνη.
-
9
Για το στόλισμα, κάνουμε σάντουιτς τα 2 παντεσπάνια με λίγη από την κρέμα. Αλείφουμε περιμετρικά όλο το γλυκό. Πασπαλίζουμε με κοκκινη τρουφα.
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: