-
Προετοιμασία
10'
-
Μαγείρεμα
25'
-
Έτοιμο σε
35'
-
4 μερίδες
Συστατικά
- 300 γρ. ρεβίθια ΩΜΕΓΑ, μουλιασμένα για 12 ώρες
- 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο ολόκληρο
- 1 φινόκιο καθαρισμένο από τις χοντρές ίνες, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο
- 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα
- 100 γρ. βαλεριάνα
- 150 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το ντρέσινγκ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τα ψητά ρεβίθια
- 3 κουτ. σούπας βρασμένα ρεβίθια
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
-
-
1
Σουρώνω τα ρεβίθια από το νερό που τα έχω να μουλιάσουν και τα ξεπλένω καλά. Τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και γεμίζω με νερό. Βράζω τα ρεβίθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν
-
2
Για το ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι 2 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη
-
3
Για τα ψητά ρεβίθια: Σε ένα ταψάκι βάζω 3 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα ψήνω για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
-
4
Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα βάζω την βαλεριάνα, τα κρύα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το φινόκιο, το πορτοκάλι και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το μισό ντρέσινγκ. Βάζω τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, σκορπίζω τα ψημένα ρεβίθια και ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: