-
Προετοιμασία
5'
-
Μαγείρεμα
30'
-
Έτοιμο σε
30'
-
4 μερίδες
Συστατικά
- 300 γρ. ρύζι καστανό, ΩΜΕΓΑ
- 2 καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 4-5 ραπανάκια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτά φετάκια
- 2 μήλα πλυμμένα καλά κομμένα σε μικρούς κύβους με τη φλούδα τους
- Χυμό από ½ λάιμ
- 60 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
- 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
- 200 γρ. cottage cheese
- Για τη βινεγκρέτ
- 80 ml ελαιόλαδο
- 40 ml μηλόξυδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
-
-
1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω και βράζω για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί al dente. Το σουρώνω και το κρυώνω με τρεχούμενο νερό. Το αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
-
2
Πλένω καλά τα μήλα και τα κόβω (με τη φλούδα του) σε μικρούς κύβους. Ρίχνω τα μήλα σε μια σαλατιέρα και ραντίζω με το λάιμ. Τρίβω τα ραπανάκια, τα καρότα και τα ρίχνω στη σαλατιέρα. Προσθέτω το σέλερι, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και το κρύο ρύζι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
-
3
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω με το πηρούνι το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο και το μέλι. Ραντίζω τη σαλάτα και ανακατεύω. Βάζω το cottage cheese στην κορυφή της σαλάτας και σερβίρω.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: