-
Προετοιμασία
60'
-
Μαγείρεμα
15'
-
Έτοιμο σε
20'
-
4 μερίδες
Συστατικά
- 250 γρ. φασόλια μέτρια ΩΜΕΓΑ μουλιασμένα για 12 ώρες
- 250 γρ. καρότα baby ή μεγαλύτερα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 60 ml πετιμέζι
- 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
- 2 σικορέ, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
- 100 γρ. παντζαρόφυλλα baby
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ κουτ. γλυκού κίμινο, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
- φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το ντρέσινγκ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 40 ml χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
-
-
1
Βάζω τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζω για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα σουρώνω. Τα αφήνω στην άκρη.
-
2
Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν πασπαλίζω τα μπαχαρικά (πάπρικα, κίμινο, μαραθόσπορους). Καβουρδίζω για 1-2 λεπτά και προσθέτω τα καρότα και το σέλερι. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω τα καρότα για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Σβήνω με το πετιμέζι, ανακινώ το τηγάνι για να καραμελώσουν και αποσύρω από τη φωτιά.
-
3
Βάζω σε ένα μπολ τα φασόλια, τα καραμελωμένα καρότα, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύω πολύ καλά.
-
4
Ανακατεύω τα σικορέ με τα παντζαρόφυλλα και τα απλώνω σε μια πιατέλα. Προσθέτω την φασολοσαλάτα, ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.
-
5
Για το ντρέσινγκ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: