-
Προετοιμασία
20'
-
Μαγείρεμα
40'
-
Έτοιμο σε
45'
-
4 μερίδες
Συστατικά
- 350 γρ. μαυρομάτικα φασόλια ΩΜΕΓΑ
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
- 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο χοντρά κομμάτια
- 2 κλωνάρια σέλερι, λεπτοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- ½ ματσάκι φρέσκος κόλιανδρο (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 200 γρ. καπνιστή πέστροφα, κομματιασμένη
- τα φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένα, καθαρισμένα και στεγνωμένα
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
-
-
1
Βάζω τα μαυρομάτικα σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα καλύπτω καλά με μπόλικο κρύο νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται, να παραμένουν κάπως τραγανά στο δόντι. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω, αλατίζω. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω με μπόλικο κρύο νερό και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και μόλις μυρίσει ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
-
3
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τον κόλιανδρο, τα σοταρισμένα λαχανικά, τα βρασμένα φασόλια και το σέλερι. Ανακατεύω καλά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
-
4
Απλώνω τη ρόκα σε μια πιατέλα, βάζω τη φασολοσαλάτα από πάνω και σκορπίζω την πέστροφα. Σερβίρω αμέσως.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: