-
Προετοιμασία
50'
-
Μαγείρεμα
25'
-
Έτοιμο σε
30'
-
4 μερίδες
Συστατικά
- 180 γρ. πλιγούρι, ΩΜΕΓΑ
- 50 γρ. Βούτυρο
- 250 γρ. μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 250 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- Φύλλα από ¼ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
- Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους & ψιλοκομμένες
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- Θαλασινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
-
-
1
Βάζω το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτω το 360 ml καυτό νερό. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω στην άκρη μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.
-
2
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο ή την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το πετιμέζι.
-
3
Βάζω ένα ακόμη αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά.
-
4
Βάζω σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι και προσθέτω τα λουκάνικα, τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τα μυρωδικά (κόλιανδρο & μαϊντανό). Αλατοπιπερώνω, ραντίζω με το ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: