-
Προετοιμασία
30'
-
Μαγείρεμα
25'
-
Έτοιμο σε
30'
-
12-14 μερίδες
Συστατικά
- Για 1 δόση brownie
- 250 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 300 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
- 8 μεγάλα αυγά
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη, ΩΜΕΓΑ
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. ανάλατα φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- Για την τούρτα brownie
- 2 δόσεις brownies με φιστίκι Αιγίνης
- Για το frosting
- 880 γρ. ζάχαρη άχνη ΩΜΕΓΑ
- 330 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 250 γρ. κακάο άγλυκο
- 240 ml γάλα
- 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- Για τα καραμελωμένα φιστίκια
- 130 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 75 γρ. ζάχαρη καστανή
- 20 ml νερό
Οδηγίες
-
-
1
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι 25×25 εκ.
-
2
Βάζω τα 300 γρ. σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα ζεσταίνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα.
-
3
Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάω για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το μείγμα σοκολάτα βουτύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα φυστίκια και τα 100 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη. Κοσκινίζω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου με το αλάτι και το προσθέτω τον κάδο του μίξερ. Ανακατεύω (δεν χτυπάω) με μια μαρίζ.
-
4
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζω το brownie από το φούρνο (δεν ψήνω περισσότερο γιατί θα γίνει σαν κέικ) και αφήνω να σταθεί για 20 λεπτά. Πιάνω από το αντικολλητικό χαρτί και βγάζω το brownie σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για το δεύτερο brownie. -
5
Για το frosting και τη συναρμολόγηση: Βάζω τα υλικά του frosting στον κάδο του μίξερ και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
-
6
Τοποθετώ το πρώτο γλύκισμα σε μια πιατέλα και απλώνω μια λεπτή δόση frosting. Τοποθετώ το δεύτερο μπράουνι επάνω και καλύπτω με το υπόλοιπο frosting.
-
7
Για τα καραμελωμένα φιστίκια: Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη. Βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνω να πάρουν βράση. Προσθέτω τα φιστίκια και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν. Λίγο πριν αποσύρω, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα στη λαμαρίνα και αφήνω να παγώσουν. Σπάω σε κομμάτια και στολίζω την τούρτα.
-
Σημειώσεις
-
Σημείωση:
-
Σημείωση: